perjantai 12. huhtikuuta 2019

Kotimatka ♥

Tostaina lähdettiin tapaamaan meidän yhteistyöhenkilöä Orsolyaa hänen työpaikalleen ja hän otti meiltä palautetta kuluneesta kuukaudesta vastaan. Saatiin jokainen myös omat sertifikaatit matkasta. 
Pestiin vielä aamusella kaikki likapyykit puhtaiksi jotta päästään pakkaamaan. Päivä oli täynnä sadekuuroja ja aurinkoa mutta lähdettiin silti kävelylle etsimään vielä vikoja tuliaisa ja Annille toista matkalaukkua. Oli vissiin tullut vähän osteltua..... Kipastiin kaupoissa ja ostettiin matkaeväitä lennoille ja viimeisen kerran käytiin meidän lemppari churro-paikassa crepeillä😍 Hotellille palattua päästiin kunnolla pakkaamaan kun Annikin sai toisen laukun. Aurinko alkoi porottaa iltapäivällä niin hyvin että pakkauksen jälkeen mentiin hetkeksi ottamaan vielä viimiset punat pintaan ennen suomeen paluuta😂 



Kömmittiin nukkumaan aika ajoissa mutta ei saatu unta, oltiin niin innoissaan kotiinpaluusta. Herättiin perjantai aamuyönä joskus 2 jälkeen ja 3.30 lähdettiin bussilla kohti eteläistä lentokenttää. Lento lähti 6.30 Teneriffalta Malagaan. Malagaan päästyämme paikallista aikaa n.10.00 vietiin käsimatkatavarat säilytykseen ja lähdettiin junalla kohti keskustaa. Vettä satoi vähän väliä mutta aina kun aurinko vähäkin pilkahti niin oli kyllä tosi lämmin! Kierreltiim keskustan katuja ja kauppoja ja käytiin syömässä. Suunnattiin vielä junalla lentokentän läheiseen outlet villageen ja sieltä sitte takasin kentälle joskus 16 jälkeen. 
Jäätiin lentokentän ulkopuolella nautiskelemaan hyvästä kelistä vielä ulos melkein tunniksi. Kentällä ehdittiin pyöriä kyllästymiseen ja nälkäkiukkuun asti, alunperin meidän olisi pitänyt päästä aamusta heti jatkolennolla kotiin, no se muuttuikin klo 19. Tämäkin aika muuttui tunnilla eteenpäin ja oltiin jo heti aamulla tiedetty että lento tulisi lähtemään Malagasta Suomeen 20.00. Ilman lisämutkia ei kuitenkaan selvitty vaan lento lähti vasta 21.00 ja Suomeen laskeuduttiin 2.30 paikallista aikaa. 
Jännitettiin laukkujen kanssa että saadaankohan ne helposti vai onko ne hukkuneet päivän aikana. 
Ellun poikaystävä Hannu tuli hakemaan Ellun kentältä ja Annin paras kaveri Ella haki Annin kentältä kotiin. 
Ellu oli kotona 4.15 ja Anni joskus viiden aikoihin...
Kotiin päästyä olo oli aivan naatti ja uni ei tullut ennen aamu 05.00. 

-Anni ja Ellu








Annin vikat viikot!

Mun kolmas viikko Estudio Esteticassa oli aika tylsä, sillä irlantilainen kampaajaharjoittelija oli lähtenyt kotiin ja olin yksin espanjalaisten työntekijöiden kanssa. Siivoilin paljon enemmän kuin aikaisempina viikkoina ja katsoin työkavereiden tekemiä hoitoja. Tein muutamia vahauksia säärille ja kainaloille, mutta muuten vain seisoin hiljaa ja hymyilin. Viikko tuntui aika raskaalta kun kukaan ei puhunut mulle englantia ja kommunikointi piti hoitaa google kääntäjän avulla...
Vikalla viikolla mun onneksi Estudio Esteticassa aloitti espanjalainen 18-vuotias kosmetologiharjoittelija Andrea. Hän oli aivan ihana tyttö ja oli ihanaa päästä puhumaan englantia!!! Saatiin tehdä toisillemme hoitoja ja se oli ihanaa. Päästiin tekemään toisillemme vahauksia, hierontoja ja geelilakkaukset. Viimeiset päivät menivät todella nopeasti ja olisin jopa halunnut jäädä sinne pidemmäksi aikaa Andrean kanssa. Keskiviikkona sanoin heipat työkavereille ja lähdin viimeisen kerran kotimatkalle töistä! 

Kaikenkaikkiaan työpaikka oli viihtyisä ja kokemuksena hyvä, mutta kielimuuri oli aika iso rasite... Menisin kyllä uudestaan ja työkavereita tulee varmasti vähän ikävä! Sain työpaikalta lahjaksi vahapatruunoita ja ostin vielä matkaani vähän lisää espanjalaista vahaa, koska se vaikutti super hyvältä. 
- Anni

Vika viikko!

Viimeinen viikko lähti töissä käyntiin mutta tällä kertaa kampaajana🤩 Pääsin auttamaan saksalaista kampaajaa suomalaisen rouvan permanentissa. Minä konsultoin asiakasta ja keräsin tarvittavat aineet ja tarvikkeet valmiiksi kun kampaajalla oli vielä toinen asiakas kesken. Sain hoitaa permanenttiaineen sekä kiinnityksen ja rullien purkamisen. Kampaajan töissä kiinnitin huomiota hänen työtahtiinsa joka oli huomattavasti hitaampaa kuin mihin olen suomessa tottunut. Lopputulos oli asiakkaan mieleinen ja hän kiitteli kovasti lähtiessään. 
Tiistaina työkaverini Tania teki mulle kestolakat kynsiin vastapalveluksena mun tekemästä kuumakivihieronnasta hänelle. Kynsistä tuli aivan loistavat enkä haluais millään ottaa näitä pois ennen näyttöjä😭 Tehtiin kosmetologi Elisan kanssa toisillemme myös kasvohoidot ja se ei juurikaan poikennus suomessa opistuista asioista. 
Keskiviikkona oliki jo vika päivä ja otettiin työkavereiden kanssa yhteiskuvia meistä muistoksi.
-Ellu





tiistai 2. huhtikuuta 2019

Viikonloppu!

Viime viikonloppuna aloitettiin lauantai taas hotellin aamupalalla! Aamupalalta siirryttiin suoraan hotellin altaalle ottamaan aurinkoa kun oli vihdoin hyvä sää😍 Ehdittiin makoilla altailla varmaan 5h jonka jälkeen lähdettiin käymään merivesialtailla. Sisäänpääsy maksoi 5.50€/hlö ja siellä sai olla koko päivän. Merivesialtailla oli upeat maisemat, mutta altaiden vesi oli tietenkin kylmää.. Otettiin siellä vielä pari tuntia aurinkoa ja mentiin hotellille laittautumaan. Lähdettiin illalla käymään limbo baarissa drinkeillä. 
Sunnuntaina aamulla herättiin kahdeksalta edellisen illan valvomisesta huolimatta. Syötiin vähän aamupalaa ja mentiin tunniksi hotellin altaalle ottamaan aurinkoa. Käytiin syömässä läheisessä ravintolassa, jonka jälkeen otettiin pienet päikkärit! Kahden maissa lähdettiin Loro Parkiin kiertelemään ja katsomaan eläimiä. Sisäänpääsy maksoi 37€/hlö. Ehdittiin katsoa kolme eri showta ja kierrettiin muutama tunti siellä ympäriinsä. Eläintarhan jälkeen mentiin porukalla vielä syömään suomalaiseen ravintolaan.
- Anni ja Elina













Gimnasio casablanca

Ostettiin yhdessä jäsenyydet paikalliselle kuntosalille. Käytiin ensin tutustumassa Orsloyan suosittelemalla kuntosalilla, mutta se oli todella surkea. Löydettiin meidän työmatkan varrelta hyvän näköinen sali ja otettiin sieltä kahden viikon jäsenyydet, mitkä maksoivat 28€/hlö. Jäsenyydestä meni kuitenkin toinen viikko hukkaan silllä oltiin silloin kipeitä... Salilla oli hyvät tilat ja erilliset huoneet venyttelyä, sekä ryhmäliikuntaa varten. Henkilökunta vaikutti aluksi mukavalta, mutta myöhemmin töihin tuli nuori mies joka oli todella ärsyttävä. Hän ei antanut meidän treenata rauhassa vaikka pyydettiin ja hän nipotti jokaisesta asiasta... Onneksi salilla oli kuitenkin välillä töissä ihanan tsemppaava mies joka ei pilannut meidän treenimotivaatiota! 
Käytiin salilla välillä ennen töitä ja ehdittiin hyvin kun työt alkoivat vasta 10:00. Ollaan käyty täällä todella ajoissa nukkumaan (ennen 21:00😂) niin on hyvin jaksanu aamulla seittemältä olla salilla! Ollaan myös tehty omatoimista treeniä hotellin takapihalla, joten kunnosta on pidetty huolta vaikka churroja on tullut syötyä!! 😎
- Anni ja Elina






C

torstai 28. maaliskuuta 2019

Las Americas

Perjantaina  palattiin töihin Ellun kanssa kun oltiin toivuttu sairaalareissusta ja ruokamyrkytyksestä. Viime viikko meni siis maanantaista torstaihin sairastellessa... Toivotaan että pysytään nyt loppureissu terveinä! 
23.3. Lauantaina heräsimme Ellun kanssa kahdeksalta ja menimme suoraan hotellin aamupalalle syömään. Ollaan tehty aina aamupalat itse hotellihuoneessa kun meille ei kuulu aamupalaa. Hotellin aamupala maksoi 6€/hlö ja se oli oikein kattava! Syötiin mahat täyteen (herkkuja) ja lähdimme Elinan ja Iisan kanssa bussilla kohti Las Americasta. Bussimatka kesti noin 1,5h ja perillä oli aivan mahtava sää😍 Kierreltiin kaupoilla koko päivä ja käytiin rannalla syömässä jätskiä. Las Americas oli ihana paikka ja menemme sinne varmasti vielä uudestaan. Illalla käytiin vielä mun isän ja kaksoissiskon kanssa syömässä ravintolassa kun oli heidän viimeinen ilta Puerto de la cruzissa. He tulivat siis lomalle tänne viikoksi ja käytiin pari kertaa yhdessä syömässä viikon aikana. 
Sunnuntaina käytiin aamulla pesulassa pesemässä pyykkejä ja  mentiin Ellun kanssa bussilla Santa Cruziin. Ajateltiin shoppailla vähän lisää kun eilisen shoppailut ei riittäny...😂 Perillä huomasimme kuitenkin että kaikki kaupat ja kauppakeskukset olivat kiinni...😐 Santa Cruzissa oli kuitenkin jonkinlaiset markkinat missä myytiin vähän kyseenalaista tavaraa. Käveltiin ympäri kaupunkia ja katseltiin maisemia. Illalla käytiin vielä jätskillä läheisessä ravintolassa.    
-Anni